Paprikan kasvattaminen ruukussa

Haaveiletko hyvin kasvavasta paprikasta? Paprikan siemenet kylvetään maaliskuussa ja kun keväämmällä tulee aika siirtää pieni taimi isompaan ruukkuun, GreenCaren asiantuntija suosittelee hyödyntämään Grobiootti™ Kasvupussia. Kouli yksi terhakka paprikan taimi Kasvupussiin ja jatka kasvattamista sisällä, kunnes kesä on täällä!

Paprikan taimikasvatukseen kuluu siemenen kylvöstä 8-12 viikkoa. Näin ollen maaliskuussa tehdyt kylvökset kasvavat juuri sopivasti kesäkuun alkuun, jolloin paprikan voi istuttaa lämmittämättömään kasvihuoneeseen. Paprika kaipaa kasvihuoneen tai lasitetun parvekkeen lämpöä antaakseen hyvän sadon.

Yksi paprikan taimi pystyy kantamaan kasvukauden aikana kymmenkunta hedelmää. Jokaista pientä paprikan alkua ei kannata jättää kasvamaan, vaan kun raakileita on riittävästi, poista heikoimmat ja jätä vahvimmat 6-10 kehittymään.

Kasvupussissa kasvavan paprikan voi sijoittaa myös lämpimälle parvekkeelle tai pihan suojaisimmalle seinustalle, jossa lämpöä riittää. Kasvihuoneeseen kasvualustaksi sopii Luomu Grobiootti Kasvumaa. Siihen mahtuu kaksi tainta yhteen säkkiin. Kuvan paprika on kasvanut pienemmässä istutuspussissa, 10 L luomu Grobiootti Kasvupussissa. Grobiootit ovat pussiin lisättyjä hyötymikrobeja, jotka vahvistavat taimen juuria. Silloin latvaosakin kehittyy paremmin. Grobioottimultaa käyttämällä saat jopa 25% paremman sadon.

Lämmön lisäksi paprika tarvitsee ravinteita. Huolehdit ravinnetarpeesta helposti painamalla paprikan juuristoalueelle 3 Puutarhan KESÄ Lannoitepalloa. Niistä riittää ravinnetta koko satokaudeksi, hoidat vain kastelemisen!