Paprikan kasvattaminen ruukussa

Haaveiletko hyvin kasvavasta paprikasta? Paprikan siemenet kylvetään maaliskuussa ja kun keväämmällä tulee aika siirtää pieni taimi isompaan ruukkuun, GreenCaren asiantuntija suosittelee luomulannoitettua kompostia sisältävää kasvusäkkiä. Kouli yksi terhakka paprikan taimi kasvusäkkiin ja jatka kasvattamista sisällä, kunnes kesä on täällä!

Paprikan taimikasvatukseen kuluu siemenen kylvöstä 8-12 viikkoa. Näin ollen maaliskuussa tehdyt kylvökset kasvavat juuri sopivasti kesäkuun alkuun, jolloin paprikan voi istuttaa lämmittämättömään kasvihuoneeseen. Paprika kaipaa kasvihuoneen tai lasitetun parvekkeen lämpöä antaakseen hyvän sadon.

Yksi paprikan taimi pystyy kantamaan kasvukauden aikana kymmenkunta hedelmää. Jokaista pientä paprikan alkua ei kannata jättää kasvamaan, vaan kun raakileita on riittävästi, poista heikoimmat ja jätä vahvimmat 6-10 kehittymään.

Kasvupussissa kasvavan paprikan voi sijoittaa myös lämpimälle parvekkeelle tai pihan suojaisimmalle seinustalle, jossa lämpöä riittää. Kasvihuoneeseen tai seinustalle kasvualustaksi sopii erityisen hyvin Luomulannoitettu kasvusäkki.

Maatilan Aito Kasvusäkki 40 L

Luomulannoitettuun kasvusäkkiin taimia mahtuu 1-4 kappaletta. Leikkaa kätevästi haluamasi määrä aukkoja pussiin katkoviivoja pitkin ja sujauta taimet pussiin. Tiivistä kevyesti, jotta juuret saavat kosketuksen pussin multaan. Kuvan paprika on kasvanut 10 litran kokoisessa pussissa, uusi Kasvusäkkimme on 40 litran kokoinen. Multa sisältää luonnollisia hyötymikrobeja, jotka edistävät kasvua ja kasvin sopeutumista uuteen multaan. Silloin latvaosakin kehittyy paremmin.

Luomukomposti Maatilan Aito Kasvusäkki 40L GreenCare

Luomukomposti Maatilan Aito Kasvusäkki 40L GreenCare

Maatilan Aito luomukompostilla lannoitettu kasvualusta kaikille vihanneksille ja yrteille. Istutusvalmis multa säkkikasvatukseen. Kasvata luomua lähiruokaa hyvällä…

Taimien lannoitus kesällä

Lämmön lisäksi paprika tarvitsee ravinteita. Huolehdit ravinnetarpeesta helposti painamalla paprikan juuristoalueelle 3 Puutarhan KESÄ Lannoitepalloa tai jos haluat luomulannoituksen, käytä Maatilan Aito kananlantaa, se on markkinoiden ainoa kotimaisista, WQ-auditoiduista luomukanaloista kerättu kanankakka. Näistä paprikasi saa ravinteita koko satokaudeksi, hoidat vain kastelemisen.

Maatilan Aito Kananvoima kotimainen luomulannoite

Maatilan Aito Kananvoima kotimainen luomulannoite

Aidosti luonnonmukainen kanankakka! Maatilan Aito Kananvoima on markkinoiden ainoa luomukanalan kanankakka. Suomalaisten hyvinvointitarkastettujen ja ulkoilevien…

Lue lisää puutarhan kevättöistä