Vanhan nurmikon kunnostuskylvö

Olemme saaneet nauttia mukavista ilmoista ja paistatella auringossa. Paahteinen ja kuiva ilma on luonut haastavat olosuhteet kotipuutarhurille. Paikoitellen itselläkin nurmi -ja piha-alue näyttävät kärsineen kuivuudesta, vaikka kastelu on ollut reipasta ja aktiivista.

Samassa yhteydessä, kun kastelin nurmea, päätin edistää nurmen kasvua niiltä osin, kun talvivaurioita nurmelle oli päässyt syntymään. Käänsin maata piikkiharavalla talvivauriokohdista ja lisäsin nurmen joukkoon puutarhamultaa, nurmikkokalkkia ja Ympäristön Ystävä puutarhalannoitetta. Uuden multa-alueen, joukkoon ripottelin annostelu-ohjeen mukaisesti nurmikon pikakunnostuseosta.

Nurmikon siementen annostelu on noin 35g neliölle. Ympäristön Ystävä on monipuolinen kiertotalouslannoite, jota voidaan käyttää myös nurmen lannoituksessa. Nurmikon kylvön jälkeen tulee huolehtia nurmikon kastelusta säännöllisesti, niin usein, etteivät siemenet ja versot pääse kuivumaan. Suosittelen kesällä kastelemaan kylvettyä aluetta, joka ilta kunnes versot ovat noin 5cm pitkiä.

Kunnostettua ja lannoitettua nurmikkoa

Nurmesta tulisi huolehtia säännöllisesti Nurmikon kevät & kesä Plus-lannoitteella ja rakeisella nurmikkokalkilla. Tällöin nurmikko olisi tiivis, elinvoimainen ja kestää, niin lasten leikit, kun kesäiset puutarhajuhlat. Edullisin vaihtoehto on huolehtia säännöllisesti nurmesta, nurmen hoitamisen laiminlyönti lisää maan PH:n ristiriitaa ja sammaleen tuotanto nurmella lisääntyy. Mikäli sammalta on muodostunut, voidaan sammal hävittää nurmelta Sammal Pois tuotteella. Pahimmillaan sammaleen villiintyessä joudutaan koko nurmikko perustamaan uudelleen.

GreenCare nurmikon pikakunnostusseos

Nyt on tärkeä huolehtia pihan kasvillisuuden ja nurmikon kastelusta. Sateiden alkaessa ja hyvä toteuttaa kesäinen ylläpitolannoitus. Lannoittamalla varmistat, että nurmikko palaa kuivan kauden päättyessä syvän vihreäksi ja tiiviiksi.

Puutarhaterkuin,
Jussi