UUTUUS! Nurmikon Pikakunnostusseos

UUTUUS! Kunnosta vanha ja harventunut nurmikko nopeasti tiheäksi ja elinvoimaiseksi Nurmikon Pikakunnostusseoksella.

Siementen pinnalla on vihreä Seed-Booster-käsittely, joka nopeuttaa juurtumista ja vauhdittaa versojen kasvua. Seedbooster-siemenet versovat jopa 30 % runsaammin kuin tavalliset ruohonsiemenet.

Ominaisuudet

Nurmikon Pikakunnostusseoksen QuickAction®-siemenet itävät jo 3–5°C lämpötilassa.

Pakkauskoko

1,2 kg (60m2) ja 3kg (150m2)

Käyttö

Käyttö

VANHAN NURMIKON KUNNOSTUS:
Kunnostuskylvö onnistuu parhaiten keväällä ja alkukesällä, jolloin ruoho on helppo haravoida maan pintaan asti. Haravoi vanhasta nurmikosta sammal ja kuihtunut ruoho pois. Täytä pienet kuopat ja epätasaisuudet puutarhamullalla. Kylvä siemenet tasaisesti koko kunnostettavalle alueelle. Jos nurmikossa on hyvin harvoja alueita, käytä perustamiskylvön käyttömäärää. Kylvön jälkeen alueelle voi levittää ohuen kerroksen Puutarhamultaa, n. 0,5 cm. Kastele kylvettyä aluetta säännöllisesti niin usein, etteivät siemenet ja versot pääse kuivumaan. Säännöllistä kastelua jatketaan, kunnes versot ovat n. 5 cm pituisia.

NURMIKON PERUSTAMINEN:
Lisää kasvualustaksi 20–30 cm nurmikolle tarkoitettua valmiiksi kalkittua ja lannoitettua multaa. Jos kylvät vanhaan multaan, paranna savimaata hiekalla ja turpeella ja hiekkaista maata pelkällä turpeella. Sekoita vanhaan kasvualustaan myös Rakeista Puutarha- tai Nurmikkokalkkia 50 kg/100 m2 ja Puutarhan Kevättä tai Syksyä 4–6 kg/ 100 m2 vuodenajan mukaan. Tasoita kasvualusta ja tiivistä lopuksi jyräämällä niin, että kävellessä jää n. 1 cm syvyiset jäljet. Verkkojyrä sopii hyvin tarkoitukseen. Jaa alueelle tarvittava siemenmäärä kahteen osaan. Kylvä puolet yhteen suuntaan ja puolet toiseen suuntaan ristiin. Sekoita siemenet pintakerrokseen ja jyrää kevyesti, jotta siemenet saavat hyvän kontaktin maahan. Pidä maan pinta kosteana siementen itämisen ajan, 1–3 vkoa. Kastele hellävaraisesti ja usein. Leikkaa uusi nurmikko ensimmäisen kerran, kun ruoho on 6–10 cm korkeaa. Jatka nurmikon leikkaamista säännöllisesti, leikkaa kerralla enintään kolmasosa pituudesta. Hyvä nurmikon korkeus on 3–5 cm. Hoida nurmikkoa vuosittain Nurmikon Kevät&Kesä Plus -lannoitteella ja Rakeisella Nurmikkokalkilla, niin nurmikko säilyttää elinvoimansa ja pysyy tiheänä.

Käyttökohteet

Vanha ja uusi nurmikko

Riittoisuus

1,2 kg/30m2 ja 3 kg/150m2

Vinkit