Takaisin tuotteisiin

Nurmikon Pikakunnostusseos

Tyytyväisyystakuu
Takaisin tuotteisiin

Nurmikon Pikakunnostusseos

Nopeasti nurmikko kuntoon. Kunnostaa vanhan ja harvan nurmikon tiheäksi ja elinvoimaiseksi. Kasvua edistävä pinnoite sisältää kostutusainetta, merilevää ja juurten kasvun vaatimia ravinteita. Siemen itää normaalia kylmemmässä säässä.

Laskuri laskee siementarpeen paikkauskylvöön. Mikäli perustat kokonaan uutta nurmikkoa, tarvitset kaksinkertaisen annostuksen laskurin antamaan määrään verrattuna.

syvyys:
pituus:
leveys:

Menekki:

Pakkauskoko

1,2 kg (60m2) ja 3kg (150m2)

Siementen pinnalla on vihreä pinnoite, joka nopeuttaa juurtumista ja vauhdittaa versojen kasvua. Siemenet versovat jopa 30 % runsaammin kuin tavalliset ruohonsiemenet. Ne ovat myös painavampia, jolloin ne on helpompi levittää tasaisesti. Siementen runsaasta vedensaannista on huolehdittava koko itämisen ajan.

Ominaisuudet

Nurmikon Pikakunnostusseoksen-siemenet itävät jo 3–5°C lämpötilassa.

Pakkauskoko

1,2 kg (60m2) ja 3kg (150m2)

Käyttö

VANHAN NURMIKON KUNNOSTUS:
Kunnostuskylvö onnistuu parhaiten keväällä ja alkukesällä, jolloin ruoho on helppo haravoida maan pintaan asti. Haravoi vanhasta nurmikosta sammal ja kuihtunut ruoho pois. Täytä pienet kuopat ja epätasaisuudet puutarhamullalla. Kylvä siemenet tasaisesti koko kunnostettavalle alueelle. Jos nurmikossa on hyvin harvoja alueita, käytä perustamiskylvön käyttömäärää. Kylvön jälkeen alueelle voi levittää ohuen kerroksen Puutarhamultaa, n. 0,5 cm. Erittäin tärkeää on, että maa pysyy kosteana siementen itämisen ajan. Kastele hellävaraisesti, riittävästi ja usein.. Säännöllistä kastelua jatketaan, kunnes versot ovat n. 5 cm pituisia.

NURMIKON PERUSTAMINEN:
Lisää kasvualustaksi 20–30 cm nurmikolle tarkoitettua valmiiksi kalkittua ja lannoitettua multaa. Jos kylvät vanhaan multaan, paranna savimaata hiekalla ja turpeella ja hiekkaista maata pelkällä turpeella. Sekoita vanhaan kasvualustaan myös Rakeista Puutarha- tai Nurmikkokalkkia 50 kg/100 m2 ja Puutarhan Kevättä tai Syksyä 4–6 kg/ 100 m2 vuodenajan mukaan. Tasoita kasvualusta ja tiivistä lopuksi jyräämällä niin, että kävellessä jää n. 1 cm syvyiset jäljet. Verkkojyrä sopii hyvin tarkoitukseen. Jaa alueelle tarvittava siemenmäärä kahteen osaan. Kylvä puolet yhteen suuntaan ja puolet toiseen suuntaan ristiin. Sekoita siemenet pintakerrokseen ja jyrää kevyesti, jotta siemenet saavat hyvän kontaktin maahan. Pidä maan pinta kosteana siementen itämisen ajan, 1–3 vkoa. Kastele hellävaraisesti, runsaasti ja usein. Leikkaa uusi nurmikko ensimmäisen kerran, kun ruoho on 6–10 cm korkeaa. Jatka nurmikon leikkaamista säännöllisesti, leikkaa kerralla enintään kolmasosa pituudesta. Hyvä nurmikon korkeus on 3–5 cm. Hoida nurmikkoa vuosittain Nurmikon Kevät ja Kesä PLUS -lannoitteella ja Rakeisella Nurmikkokalkilla, niin nurmikko säilyttää elinvoimansa ja pysyy tiheänä.

Ohjeita hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi:
• Tiivistä maa hyvin kylvön jälkeen. Siementen pitää olla tiiviisti kiinni pintamaassa, jotta kosteus pysyy mahdollisimman hyvin siemenen lähellä. Liian löyhässä maassa siemenet kuivuvat ja itäminen on epätasaista.
• Kun kylvöstä aletaan kastella, kastelun on jatkuttava säännöllisesti ilman katkoksia. Säästä riippuen se yleensä tarkoittaa vähintään päivittäin. Aurinkoinen ja tuulinen sää lisäävät kuivumista.
• Kastele illalla tai varhain aamulla. Kastelu on tehokkaampaa, kun haihdunta on pienempää. Päivällä, aurinkoisella säällä suurin osa haihtuu hyvin nopeasti.
• Silmä valehtelee. Maa voi näyttää kostealta ja jos kastellaan letkulla ja aikakin voi tuntua pitkältä. Paras keino on kaivaa maata ja katsoa miten syvältä maa on oikeasti kostunut.
• Kun nurmikko on itänyt, kastelua on hyvä jatkaa poutakausina. Nuoren nurmikon juuret ovat vielä hyvin hennot ja pinnassa, joten kannattaa varmistaa hyvä juurtuminen ja kasvu lisäkastelulla

Käyttökohteet

Vanhan nurmikon kunnostus ja uuden perustaminen.

Riittoisuus

1,2 kg/30m2 ja 3 kg/150m2

GreenCare -tuotteiden myyntipisteet näkyvät tuotteen sivulta automaattisella hakutoiminnolla (Google-haku) Hae tuotetta verkosta (Google)