Stadionille halutaan maailman paras nurmikko!

Lue uusin blogi: Keväällä 2020 GreenCare-nurmikko kasvaa ja kukoistaa Stadionilla. Hoitotyöt alkoivat maaliskuussa 2020 nurmikon ilmaamisella ja lämmityksellä. Kentälle harjattiin peräti 40 tonnia hiekkaa. Tiedätkö, mitä ovat kentälle tehdyt Bull Bull***t stripesit?

Helsingin olympiastadion on legendaarinen areena. Stadionin keskellä on aito, kotimainen nurmikko, jonka pitää kestää monenlaista toimintaa. Stadionin nurmikko on kylvetty GreenCaren siemenseoksesta.

stadionin nurmikko iltavalaistuksessa
Kun Stadionin peruskorjaus valmistuu, nurmikko on maailmanluokan jalkapallotähtien pelikenttä, yleisurheilukisojen pohja ja konserttilavojen alusta.

Kun Stadionin peruskorjaus valmistuu, nurmikko on maailmanluokan jalkapallotähtien pelikenttä, yleisurheilukisojen pohja ja konserttilavojen alusta.

Siirtonurmikko on kylvetty GreenCare -siemenseoksesta keväällä 2017. Hyvä tiheä juurimatto vahvistui useamman kesän ennen siirtoa lopulliselle kasvupaikalleen. Nurmikon salaisuus onkin juuri siellä! Seurasimme nurmikon kasvua live-kameralla kesällä 2019.

Siemenistä nurmikolle kasvoi huokoiseen ja ilmavaan hiekkaiseen kasvualustaan pitkä ja tiheä juuristo. Kasvavaa siirtonurmea seurattiin tarkkaan. Vahvan juuriston avulla nurmikko kasvaa rikkoutuneet kohdat nopeasti näkymättömiin.

Olympiastadionin kotimainen nurmikko valmistautui siirtoon monin mittauksin.

Syyskuussa 2019 nurmikko siirrettiin isoina rullina Helsinkiin kasvupaikalleen Stadionille.

Keinokastelun avuksi toivottiin aitoa lämpöä ja luonnollista kosteutta, jotta nurmikko pääsee kehittymään oikein vahvaksi.

Keväällä 2020 GreenCare-nurmikko kasvaa ja kukoistaa Stadionilla. Hoitotyöt alkoivat maaliskuussa 2020 nurmikon ilmaamisella ja lämmityksellä. Kentälle harjattiin peräti 40 tonnia hiekkaa. Tiedätkö, mitä ovat kentälle tehdyt Bull Bull***t stripesit?