Stadionille halutaan maailman paras nurmikko!

Seuraa Stadionin nurmikentän tarinaa: Ensimmäinen jalkapallo-ottelu uudella GreenCare -nurmikolla pelattiin Stadionilla elokuun 2020 puolessa välissä. Nurmikko kesti kenttämestarin sanoin jopa ”yllättävän hyvin”. Tiedote Olympiastadionin nurmikon käyttöönotosta 19.8.2020.

Aurinkoinen Avoimet ovet tapahtuma 29.8.20 Olympiastadionilla.
Kuva Rilla Nummisalo

Arvoimme Facebookissa ja Instagramissa lippuja Olympiastadioniin Avointen ovien päivän kierrokselle 29.8.

Päivä oli aurinkoinen ja Olympiastadion hohti valkeana juuri valmistuneen peruskorjauksen jälkeen. Iloinen GreenCare -porukka tutki A-katsomon uusitut tilat tarkasti. Pääsimme tutustumaan jopa Presidentin aitioon, josta on upea näköala viheriölle.

Olympiastadionin nurmi presidentinaitiosta nähtynäio
Uusi upea GreenCare -nurmikenttä Olympiastadionilla Presidentin aitiosta katsottuna.
Kuva Rilla Nummisalo

Keväällä 2020 kirjoitetussa blogissa GreenCare-nurmikko kasvaa ja kukoistaa Stadionilla. Hoitotyöt alkoivat maaliskuussa 2020 nurmikon ilmaamisella ja lämmityksellä. Kentälle harjattiin peräti 40 tonnia hiekkaa. Lue tarkemmin, mitä ovat kentälle tehdyt Bull Bull***t stripesit?

Pala aitoa Stadionin nurmikkoa herätti mielenkiintoa Olympiastadionin Avoimet päivät-tapahtumassa 29.8.2020. Kuva Rilla Nummisalo

Helsingin olympiastadion on legendaarinen areena. Stadionin keskellä on aito, kotimainen nurmikko, jonka pitää kestää monenlaista toimintaa. Stadionin nurmikko on kylvetty GreenCaren siemenseoksesta.

stadionin nurmikko iltavalaistuksessa
Stadionin nurmikko on maailmanluokan jalkapallotähtien pelikenttä, yleisurheilukisojen pohja ja konserttilavojen alusta. Kuva Stadion-säätiö

Stadionin peruskorjaus valmistumisen jälkeen nurmikko on maailmanluokan jalkapallotähtien pelikenttä, yleisurheilukisojen pohja ja konserttilavojen alusta.

Siirtonurmikko on kylvetty GreenCare -siemenseoksesta keväällä 2017. Hyvä tiheä juurimatto vahvistui useamman kesän ennen siirtoa lopulliselle kasvupaikalleen. Nurmikon salaisuus onkin juuri siellä! Seurasimme nurmikon kasvua live-kameralla kesällä 2019.

Siemenistä nurmikolle kasvoi huokoiseen ja ilmavaan hiekkaiseen kasvualustaan pitkä ja tiheä juuristo. Kasvavaa siirtonurmea seurattiin tarkkaan. Vahvan juuriston avulla nurmikko kasvaa rikkoutuneet kohdat nopeasti näkymättömiin.

Olympiastadionin kotimainen nurmikko valmistautui siirtoon monin mittauksin.

Syyskuussa 2019 nurmikko siirrettiin isoina rullina Helsinkiin kasvupaikalleen Stadionille.

Keinokastelun avuksi toivottiin aitoa lämpöä ja luonnollista kosteutta, jotta nurmikko pääsee kehittymään oikein vahvaksi.

Keväällä 2020 GreenCare-nurmikko kasvaa ja kukoistaa Stadionilla. Hoitotyöt alkoivat maaliskuussa 2020 nurmikon ilmaamisella ja lämmityksellä. Kentälle harjattiin peräti 40 tonnia hiekkaa. Tiedätkö, mitä ovat kentälle tehdyt Bull Bull***t stripesit?

Stadionin nurmella kevät alkaa varhain. Siellä pelattiin MM -karsintaottelu todella varhain, jo maaliskuussa 2021. Nurmea heräteltiin tarkan suunnitelman mukaisesti ja se onnistui. Näin aikaisin ei ole päästy pelaamaan sitten 1980-luvun.