Mullan valinta puutarhaan ja sisäkasveille

Kasvun perusta on hyvä kasvualusta eli kunnon multa. Lue multaoppaasta parhaat vaihtoehdot kukille ja vihanneksille erilaisiin kasvupaikkoihin.

Kasvun perusta on hyvä kasvualusta eli kunnon multa. Lue multaoppaasta parhaat vaihtoehdot kukille ja vihanneksille erilaisiin kasvupaikkoihin.

Multa kylvämiseen ja pikkuisille taimille

Grobiootti™ Taimimulta Luomu

Grobiootti™ Taimimulta Luomu

Luonnonmukainen multa kylvöihin ja taimien esikasvatukseen. Sisältää luonnollisia Grobiootti™-hyötymikrobeja, jotka suojaavat pienten taimien juuria ja antavat…

Sisäkasveille muhevaa luomumultaa

Luomu Kukkamulta sisäkasveille

Luomu Kukkamulta sisäkasveille

Luonnonmukainen, kuohkea ja tumma kukkamulta sekä kodin kaikille sisäkasveille, sekä viherkasveille että kukkiville kasveille.

Luonnonmukainen, kuohkea ja tumma kukkamulta sopii kodin kaikille sisäkasveille, sekä viherkasveille että kukkiville kasveille. Usein talvella sisäkukkien multa on liian märkää ja Luomu Kukkamullan korkea hiekkapitoisuus auttaa pitämään kasvualustan ilmavana. Silloin kasvien juuret voivat hyvin myös talvella. Lannoita sisäkasveja Puutarhan Kesä palloilla tai aidolla ja alkuperäisellä vaaleanpunaisella Puutarha Kesä -kastelulannoitteella.

Multapussi voi olla valmis istutuspenkki

Grobiootti Kasvumaa luomu on kätevä, jos sinulla on vaikka kallioinen kesämökin tontti ja haluat rajata kasvupaikan, etkä halua kitkeä. Tee pussin kylkeen pari kolme aukkoa ja istuta suoraan pussiin kesäkurpitsantaimi tai muutama tomaatintaimi tai monta yrttiä vierekkäin.

Kasvumaata on pussissa 50 L. Kalkittu ja peruslannoitettu multa sisältää hyviä mikrobeja, jotka suojaavat taimiasi kasvun aikana. Kastelu käy kätevästi kasvien aukoista. Multaa ympäröivä muovi hidastaa veden haihtumista, joten kastelua ei tarvita yhtä paljon kuin avopenkissä. Kun kasvit ovat juurtuneet kunnolla, ala lisätä kasteluveteen Puutarhan Kesä kastelulannoitetta 1 tl/10 L vettä. Saat upean sadon!

Kasvupussi on Kasvumaan pikkusisko, 10 L multaa. Ravistele multa pussin kuvan mukaisesti pohjalle, tasoita pohja ja leikkaa yläosa irti. Istuta pussiin kaupasta ostamiasi tuoreita yrttejä tai vaikka tomaatti. Tässä on helppo esikasvattaa taimia kotona ja siirtää pussi autolla mökille, kun on sen aika. Tee pohjaan muutamia reikiä, kun olet kuljettanut pussin lopulliseen kasvupaikkaan. Kalkittu ja peruslannoitettu multa sisältää hyviä mikrobeja, jotka suojaavat taimiasi ja auttavat ne kasvuun.

Luomumultaa vihanneksille!

Luomuruokamulta

Luomuruokamulta

Vegaaninen erikoismulta luonnonmukaiseen kasvattamiseen. Kasvattaa maukkaat yrtit ja vihanekset sekä kasvihuoneessa, puutarhassa että parvekkeella. Sisältää luonnon…

Haluatko luomusatoa? 40 L Luomuruokamullassa kasvaneet porkkanat ja perunat maistuvat luonnollisen ihanilta. Viljelylaatikkoon menee 3-5 säkkiä riippuen siitä, onko sinulla 1 vai 2 kerrosta laatikoita.

Hyvä istutusmulta puille ja pensaille sisältää hyötymikrobeja

Istutusmullan hyötymikrobit suojaavat puiden ja pensaiden taimia kasvamaan tanakoiksi ensimmäisen kesän aikana. Syreenien, marjapensaiden ja köynnösten taimet ovat arvokkaita, varsinkin jos laskee omalle työlleen yhtään arvoa. Taimet kannattaa istuttaa multaan, joka arvostaa tekemääsi työtä suojaamalla juurtuvia taimia.

Grobiootti™ Istutusmulta Luomu

Grobiootti™ Istutusmulta Luomu

Grobiootti™ -hyötymikrobeja sisältävä luonnonmukainen erikoismulta monivuotisten kasvien istuttamiseen ja hoitoon.

Paras multa kesäkukille

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Kesäkukkamulta on erikoismulta kesäkukille. Sisältää muovittomia kastelukiteitä. Hyötymikrobit parantavat juuriston vastustuskykyä ja edistävät kasvien…

Haluatko tänä kesänä upeita kesäkukkia? Kerromme sinulle pienen salaisuuden: kun kerran kokeilet GreenCare Kesäkukkamultaa, haluat sitä seuraavanakin kesänä. Kesäkukkamullassa yhdistyvät Puutarhan KESÄ -lannoite, grobiootti -hyötymikrobit ja kastelua helpottavat mikrokastelukiteet, jotka tasaavat kosteutta kesähelteillä vaikka viikonlopun yli. Kannattaa kokeilla!

Tuijat kasvavat tuijamullassa

Tuijamulta saattaa olla ainoa juuri tuijille suunniteltu kasvualusta. Taimiaidakkeen istutukseen käytetyn ajan toivoisi koituvan taimien parhaaksi ja oikea multa paras valinta.

Tuijat viihtyvät hiukan happamammassa mullassa kuin monet muut puutarhan kasvit ja Tuijamulta auttaa säilyttämään taimien syvän vihreän värin niiden kasvaessa. Tuijamulta sisältää myös tuijamaisen sekoituksen grobioottihyötymikrobeja vahvistamaan taimen viihtymistä. Siihen on lisätty myös kastelukiteitä, koska tuijat ovat erittäin janoisia kasveja, varsinkin ensimmäisenä kesänä.

Tuijamulta

Tuijamulta

Erikoismulta tuijien hoitoon. Helpottaa tuija-aitojen hoitoa, kasvattaa tasaisesti ja antaa tuijille tasaisen vihreän värin. Sopii myös ruukkuistutuksiin.

Puhdasta puutarhamultaa

Puutarhamulta

Puutarhamulta

Korkealaatuinen ja kestävä multa kaikille puutarhan kasveille.

Puutarhamulta on korkeatasoinen perusmulta, joka sopii puutarhassa melkein mihin vaan. Penkkeihin, nurmikon alle, ruukkuihin ja vaikka minne. GreenCare puutarhamulta on kustannustehokas valinta, koska hyvä hinta yhdistyy kestävään laatuun. Se on kalkittu ja peruslannoitettu.

Turve kasvatusalustana

Kalkittu ja lannoitettu kasvuturve sopii esimerkiksi kasvhuoneen maanparannukseen. Se parantaa myös kivennäismaalla mikrobitoimintaa ja tekee liian läpäisevästä hiekkamaasta paremman pidättämään vettä ja ravinteita. Kasvuturvetta lisäämällä voi tarpeen vaatiessa kuohkeuttaa savea sisältävää kasvualustaa.

Kasvuturve

Kasvuturve

Kuohkea ja ravinteikas yleiskasvualusta puutarhaan ja kasvihuoneeseen.

Luonnonturve on kuin kasvuturve, mutta sitä ei ole kalkittu tai lannoitettu, joten se on hyvin monikäyttöinen maanparannukseen käytettävä tuote.

Luonnonturve

Luonnonturve

Monikäyttöinen, puhdas, lannoittamaton ja kalkitsematon luonnonturve.

Multaa, jossa on vähemmän turvetta

Maatilan Aito Kompostimulta

Maatilan Aito Kompostimulta

Maatilan Aito Kompostimulta tulee hyvinvointitarkastetuilta maitotiloilta. Kompostoitu, puhdas puukuitu vähentää turpeenkäyttöä. Käytä hyvällä omallatunnolla….

Katso video

Maatilan Aito Kompostimulta on uudenlainen kasvualusta ja sisältää runsaasti aitoja kompostiravinteita.

Kompostimulta hyödyntää vastuullisesti lantaa, joka tulee sivutuotteena suomalaisilta pihattomaitotiloilta. Mullassa on myös puuntuotannon sivuvirtana puukuitua, jonka ansiosta maaperän ilmavuus kasvaa.  Kompostimullassa kasvaa vahvoja juuria.

Lehmien olot on ensin hyvinvointitarkastettu kansainvälisen Welfare Quality-mittariston mukaisesti ja kerätty lanta hygienisoidaan kahden vuoden kompostoinnilla. Luonnollisia ravinteita sisältävässä mullassa on jopa 50% vähemmän turvetta kuin perusmullassa.

Kahvimulta tekee hyvää puutarhassa

Berner Oy tuo markkinoille keväällä 2024 GreenCare-tuotemerkillä uudenlaiset Kahvimultatuotteet, Kahvimulta puutarhaan ja Kahvimulta kesäkukille. Innovatiivinen sarja yhdistelee vanhaa kasvattamisen taitoa uusiin kierrätysratkaisuihin. Kahvimullan hyödyntäminen tuo monia etuja kasvien alustaan – se parantaa luontaisesti maan laatua ja mikrobiston monimuotoisuutta ja edistää myös kasvien terveyttä. Kahvinporoilla korvataan kasvuturpeen käyttöä mullassa jopa 30 prosenttia.

Kahvimulta-sarjan ainesosana käytetyt kahvinporot saadaan suomalaisilta liikenneasemilta, ravintoloista, kahviloista, ja hotelleista, ja ne kompostoidaan Saarijärvellä kahden vuoden ajan.

Ympäristöystävällisyyttä lisää se, että kahvinporot kerätään samanaikaisesti käytetyn paistorasvan kanssa, mikä vähentää tarpeettomia kuljetuksia. GreenCaren kierrätysmerkin näkeminen kahvilan ovessa merkitsee, että juomasi kahvi tukee kahvinporojen kierrätystä.

Kahvimulta, Puutarhan
Uutuus

Kahvimulta, Puutarhan

GreenCaren Puutarhan Kahvimulta on perinteisellä isoäidin reseptillä valmistettu ravinteikas puutarhamulta kaikille pihan kasveille.

Kahvimulta, Kesäkukkien
Uutuus

Kahvimulta, Kesäkukkien

GreenCaren Kesäkukkien kahvimulta on perinteisellä reseptillä valmistettu ravinteikas ruukkumulta kaikille kesäkukille.

Mullaton kasvualusta eli Savirouhe

Mullaton Savirouhe sisäkukille

Mullaton Savirouhe sisäkukille

GreenCare Savirouhe on uusi, mullaton kasvualusta huonekasveille ja puutarhaan. Savirouheen avulla kastelukerrat vähenevät ja kasvit voivat entistä paremmin. Moler savi…

Savirouhe on vaihtoehto kukkamullalle. Ammattilaisten ja harrastajien käytössä kokonaan mullattomat kasvualustat kasvattavat suosiotaan. Savirouhe pyrkii olemaan kasville mahdollisimman luontainen alusta, jossa se voisi kasvaa myös villissä luonnossa. Multa korvataan muilla ainesosilla ja kasville pyritään luomaan alkuperäisen kotipaikan elinympäristö eli habitaatti.

Savirouhe on kalliimpaa kuin tavallinen multa ja samalla se on ikuista. Se ei vanhene, ei tiivisty eikä menetä vedenimemiskykyään. Savirouhetta voi käyttää kasvualustana sellaisenaan tai erilaisina yhdistelminä esimerkiksi kevytsoramurskeen tai kaarnanpalojen kanssa.

Tavallisin ongelma huonekasvien kanssa talvella on ylikastelu, joka tukehduttaa kasvin viimeistään kevään korvalla. Vähäisemmän valon määrän kanssa kasvi tarvitsee talvella vähemmän vettä kuin kesällä. Luonnollisesta savesta tehty GreenCare Savirouhe päästää ylimääräisen veden läpi ja säilyttää juuristossa sopivan ilmatilan.

GreenCaren asiantuntija