Seitsemän faktaa kauniista kotinurmikosta

Lapset ja lemmikit pitävät eniten oikeasta nurmikosta, joka tuoksuu ihanalta, on pehmeä kävellä ja kestää peuhaamista ja pelejä. Kunnosta pihanurmikko pienellä vaivalla perheen iloksi.

Seitsemän faktaa nurmikon hoitamisesta ja kunnostamisesta

Uskomme nurmikkotuotteisiimme niin paljon, että saat rahat takaisin, jos ne eivät toimi. GreenCaren Tyytyväisyystakuu on voimassa kaikille nurmikkotuotteillemme kolme kuukauden ajan ostopäivästä.

Pikakunnostusseos on nopein apu vanhalle nurmikolle

GreenCare -puutarhuri

Tee ensin pieni kävely pihalla ja tarkastele nurmikkoa kokonaisuutena. Jos näet kuoppia, tarvitset multaa. Jos talven jäljiltä nurmikossa on ruohottomia tai kuluneita kohtia, tarvitset myös siemeniä. Jos nurmikko ei ole kaunis, tarvitset kalkkia, sammalenpoistolannoitteen ja ravinteen. Nurmikko tarvitsee lisäksi vettä. Melko helppoa 😊

1) Helpoin tapa paikata nurmikko on Pikakunnostusseos

Koska pikakunnostusseoksen siemenet lähtevät itämään muutaman asteen lämmössä, voit laittaa ne perinteisiä siemeniä aikaisemmin maahan paikkaamaan aukkokohtia. Ne kestävät lisäksi erittäin hyvin seuraavan talven yli.

Nurmikon Pikakunnostusseos
Tyytyväisyystakuu

Nurmikon Pikakunnostusseos

Nopeasti nurmikko kuntoon. Kunnostaa vanhan ja harvan nurmikon tiheäksi ja elinvoimaiseksi. Kasvua edistävä pinnoite sisältää kostutusainetta, merilevää ja juurten…Pikakunnostusseos on pinnoitettu myrkyttömillä ravinteilla, jotka turvaavat nopean itämisen ja kasvamisen. Versoon­tuminen on nopeampaa ja 30% vahvempaa.

2) Perinteisillä nurmikonsiemenillä paikkaaminen

Siemenet itävät parhaiten keväällä ja alkukesällä, kun kaikki kasvaa kohisten. Täytä kuopat Puutarhamullalla ja tasoita. Pienen alueen voi tiivistää helposti sileäpohjaisilla tossuilla, isomman tasoittaa nurmikkojyrällä.

Pelinurmikko™ -siemenseos
Tyytyväisyystakuu

Pelinurmikko™ -siemenseos

Pelejä ja leikkimistä erinomaisesti kestävä nurmikkosiemenseos. Korjaantuu nopeasti käytön aiheuttamista vaurioista.

Mikäli nurmikkosi on paikoin aivan kalju, tarvitset Pikakunnostusseosta 1 kg per 30 neliömetriä nurmikkoa. Vahvistamiseen riittää puolet siitä. Ohut kerros puutarhamultaa kylvön päällä estää lintuja syömästä kaikkia siemeniä ja parantaa kosteuden säilymistä.

Tee paikkaamisella Pieni luontoteko pölyttäjien avuksi Kylvä ruohonsiementen joukkoon Pörriäisen kukkaseosta. Saat hitaasti leviävän, kukkivan nurmikonpohjan, joka tarjoaa vuosiksi ravintoa pikkuisille pölyttäjille ja lisää puutarhasi monimuotoisuutta.

GreenCare puutarhuri


3) Nurmikon kastelu illalla kannattaa

Kastelu on erityisen tärkeää siihen asti, että nurmikko on 5 cm korkeaa. Huomaat muutamassa viikossa, kuinka nurmikkosi alkaa kasvaa. Itäneet siemenet eivät enää saa kuivua, joten kastelu kannattaa.

Paras kasteluaika

Lämpimän päivän jälkeen illalla puutarha viilenee vähän ja päivän lämpö ei haihduta vettä pois. Kastele kerral­la reilusti jotta maa kastuu pintaa syvemmälle. Mittaa vaikka sormella, että olet kastellut tarpeeksi.

4) Kalkitse joka vuosi

Nurmikko kalkitaan, koska se vähentää happamuutta. Suomessa puutarhan multa on luonnostaan tai­puvainen happamuuteen. Kalkki sulaa helpoimmin kosteaan maahan talven jälkeen. Kalkin voi laittaa sulamaan myös lumen päälle etukäteen.
Nurmikko hyödyntää parhaiten ravinteita kalkitussa maassa. Sitten lannoitetaan, jotta nurmikko saa ravinteita. Ravinteista nurmikko vahvistuu ja vihreä väri syvenee.

Rakeinen Nurmikkokalkki
Tyytyväisyystakuu

Rakeinen Nurmikkokalkki

Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Vähentää nurmikon sammaloitumista, kun käytät yhdessä Nurmikon…

Kaikki GreenCare-kalkit ja ravinteet ovat myrkyttömiä ja turvallisia lapsille ja lemmikeille.

GreenCare puutarhuri

5) Sammal pois!

GreenCaren Sammal Pois sirotellaan suoraan sammalkasvuston päälle. Näet muutoksen kahdessa viikossa, kun sammal alkaa korvautua ruoholla. Huoleh­timalla kalkitsemisesta ja riittävistä ravinteista sam­maleelle jää vähemmän tilaa kasvaa vahvan nurmikon keskelle.

Nurmikon Sammal Pois™ -lannoite
Tyytyväisyystakuu

Nurmikon Sammal Pois™ -lannoite

Tehokas koostumus auttaa nurmikon voittoon sammaleesta nopeasti, nurmikkoa hoitaen. Pienet rakeet on helppo levittää tasaisesti ja nurmikkoa voi käyttää tavalliseen…

6) Nurmikko tarvitsee ravinteita

Lannoita eli ravitse kotinurmikkoa kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun. GreenCaren Nur­mikon Kevät & Kesä Plus on on riittoisa ravinne, joka sisältää nurmikon pohjaa hoitavia kasviperäisiä aineita. Lannoite sisältää kaikkia nurmikon kasvukauden ai­kana tarvitsemia ravinteita oikeissa suhteissa. Lisäksi nurmikkoa voi koko ajan käyttää normaalisti.

Ammattilaisen vinkki: Puolita syyskuussa Nurmikon Kevät & Kesä Plussan annos. Puolikkaan annoksen ravinteet pitävät nurmikon vihreänä pakkasiin asti ja vastustavat sammaleen syntymistä vetisen syksyn aikana.